SVT-Tulisijavalut ovat valurautaa, mikä jo vuosisatojen ajan on ollut paras materiaali erilaisiin tulisijoihin. Valurauta kestää kuumuutta erittäin hyvin ja pysyy muodossaan lämmönvaihteluista huolimatta.

LASIT
Luukkujen lasit ovat keraamista erikoislasia, joka kestää kuumuutta aina 800ºC saakka. Mekaanista rasitusta tai iskuja se ei kestä normaalilasia enempää, joten on syytä noudattaa normaalia varovaisuutta luukun käsittelyssä ennen asennusta ja sen aikana, mutta myös tulisijaa käytettäessä.
Tärkeää! Lasit on tarkoituksella kiinnitetty melko löysästi, jotta lasiin ei olisi jäänyt mitään jännitteitä. Mikäli lasi kuitenkin räpsähtää ensimmäisten lämmityskertojen yhteydessä kuumetessaan halki, pyydämme Teitä ottamaan meihin välittömästi yhteyttä.

MAALi
Tuote on maalattu 2-komponenttisella Thermodur 600-kuumakestomaalilla, joka kestää kuumuutta 600ºC saakka. Ensimmäisten lämmityskertojen yhteydessä on huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta mahdollisten lievien hajuhaittojen takia. Maalin väri on antrasiitti, mikä on kaikissa luukuissa sama, vaikka joissakin kuvissa värit vaihtelevat. Kuvissa on vain kuvanotto hetkellä eri valoisuus.

HUOLTO
Huolto- ja puhdistustoimenpiteet on tehtävä aina valuraudan ollessa kylmänä. Valurautaa voi tarvittaessa pyyhkiä pehmeällä ruokaöljytyllä kankaalla, jonka jälkeen ruokaöljy jättää kuumetessaan valuraudan pintaan suojaavan kalvon. Noen poisto luukun laseista onnistuu parhaiten, kun kostea talouspaperi "tökätään" tulisijan pohjalla olevaan tuhkaan ja tämän jälkeen pyyhittäessä noki irtoaa lasin sisäpinnalta helposti. Kuivattaessa lasi puhtaalla talouspaperilla noki lähtee pois ja lasi on taas kirkas.

TAKAISIN